Sunday, December 06, 2009

Nahas Di KB MALL...Al-Fatihah...

Kecoh di Kelantan petang tadi kononya sebuah kompleks membeli belah di Kota Bharu runtuh..


hamba pun hampir tidak percaya,hanya menganggap itu hanyalah khabar angin..

namun ada betul dan salahnya,

ada kemalangan di KB Mall,bukan runtuh...


tp yg peliknya,kemalangan dalam kompleks? &%^*##^%

Fuyoo,hebat juga pemandu Kelantan ni ek,siap boleh buat stunt(terdetik dalam hati ketika mendengar kali pertama).


Namun bila melihat gambar dan mendengar cerita kejadian,


sungguh menyayat hati..


Kereta dari parking di tingkat paling atas (tingkat 4 kalau tak silap hamba) telah melanggar dinding bumbung dan terus menjunam ke tingkat groundfloor melalui celah antara dua tangga automatik tu...terus mencium lantai KB Mall...


Ada nyawa yang telah terkorban...


Kota Bharu district police chief ACP Zahruddin Abdullah said, “Nor Ain and her sister were in the car while Sabri was pushing the car when the driver lost control and the car hit the retaining wall and plunged down,” he said. He added that Nurul Afika miraculously escaped unhurt and went home in trauma after the incident while Sabri disappeared from the scene." ujar ACP Zahruddin Abdullah dalam kenyataan terbarunya...






Dinding bumbung yang dilanggar oleh kereta pelagak ngeri yang tiada penglaman...




Keadaan kereta yang terhempas di lantai kompleks membeli belah KB Mall selepas melakukan aksi tak masuk akal terjatuh dari tingkat 4...





Pengunjung yang berada berdekatan lokasi kejadian semasa nahas berlaku tidak melepaskan peluang menjadi wartawan yang tidak bertauliah...


Semoga roh mangsa dicucuri rahmat...



Salam Seni...

8 comments:

affan said...

aku 1st time tgk berita pon
terkejot yo. ntah camne laa
kete tu bley lost control.
kesian. dkt celah2 escalator
gak nak jatuh.

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

SarjaN yO said...

Affan: tu la pasal reez..elok2,ngam2 je celah escalator tu dia jatuh...depan butik Levi`s plak tu...hehe...

Armouris: ya betul,tumpu je perhatian masa memandu...xkira dimana anda berada...

affan said...

ape kene mengene ngan levi's lak?
haha. kate kalo jatoh atas
butik levi's kau nak gi amek
suar kat situ? huhu.
tp power laa dia nyer control.
kalo jatoh atas escalator kan
lg byk kerugian. ye x?

Maganda said...

Astagfirullah. Takut nya aku tgk. Macam mainan pun ada jgk kereta tu. Bayangkan kita tgk shopping2, tetiba ada kereta jatuh dari tingkat atas. Tak masuk akal betul. Tu la jgn nak buat aksi ngeri konon hebat. Tak pasal2 nyawa org tak bersalah pun terkorban. Inallilah.

SarjaN yO said...

Affan: dia xsabar sgt nak pi beli seluar Levi`s,,takut terlepas happy hour.terus turun ngan kereta,cepat skit smpai.....huhu...just kidding...

Intan: kalau kita pun,mesti tergamam n ternganga,tiba2 ada kereta dalam shopping complex,jatuh dari tingkat atas plak tu kan...hehe...

awangsulung said...

salam saudara yo... untuk makluman beberapa hari sebelum kejadian saya ada datang kb mall tu... n tergerak hati tertanya2 adakah nik aziz penah sampai ke situ.. tup-tup 2-3 hari lepas tu jadi kemalangan ni n esoknya nik aziz datang tempat kejadian... wallahhualam.... al-fatihah buat mereka yang terlibat. dari allah kita datang dan kepada allah kita dikembalikan. wasalam...

SarjaN yO said...

betul tu awang sulung,,,ajal maut ditangan tuhan...sekurang-kurangnya,,ada gak la perkara yg mmbuatkn MB kena turun padang...