Thursday, March 17, 2011

Dihati dia ada kamu. Dihati kamu?

Cinta bukan gurauan,
dan cintta tidak pernah bergurau..

hamba berkata selaku seorang pemerhati,
yang sitia mengintai kisah cinta,
seorang adam dan hawa...

perkenalan mereka bermula disini,
di menara gading.
persahabatan juga bermula disini.
tapi adakah cinta mereka bermula dihati?

jika kau lafaz cinta, jujurlah.
jika kau menerima cinta, setialah.

kau sering kali bertanyakan, "kenapa aku tidak punya perasaan kepada dia?"
itu lumrah dalam membentuk sebuah rasa,
dari tiada kepada ada,
dari suka kepada cinta,
jangan sayang dihati bertukar benci...

kamu tidak bersalah,
dia juga tidak bersalah...
antara kamu masih ada ruang yang belum terisi,
masa yang berlalu hanya saat sebuah perkenalan.

buka hatimu untuk dia,
hargai kasihnya,
hargai cintanya,
hargai rasa yang dia ada...

kadang-kadang baik bertanya pada diri,
adilkah aku?

dihati dia ada kamu!
tapi dihati kamu?
adakah dia...


(hamba melihat sebuah cinta yang hampir dipermainkan, hamba risau jika cinta akan menghukumnya...)


Salam Seni...

10 comments:

budak said...

like :)

SarjaN yO said...

memang patut pun awak like...hahaha

budak said...

woahhhh mengapakah??? hahahaha

SarjaN yO said...

sebab awak perlu sedar yang cinta itu bkn mainan...kelak,cinta yg akan mghukum anda...hehe

budak said...

woahhhh like jgk! hahaha

SarjaN yO said...

aik..like jugak? mana aci..bayar la...hahaha

budak said...

hahahaha ceh blog pn kne byar2 ke, kire free advice la ni eh, heee

SarjaN yO said...

ok la..boleh la free advice..klau nak nasihat lg,ringan2 kan lah diri menjenguk blog ni...

budak said...

ok no hal braderh! hahaha

SarjaN yO said...

dan sentiasa tersenyum dalam meniti hari2 yg dilalui...