Monday, August 03, 2009

Kamera DSLR...kau dah buat hamba jadi bengong sekarang ni...

Dulu Laptop,beli sebulan,keypad dah patah...
Pastu handfon,beli 2 minggu,pecah skrin...
dan hari ni,
kamera dslr canon 1000d hamba,
beli 3 minggu,guna pun jarang-jarang,
jaga dah macam orang lain jaga awek dah,
hari ni dah jem dah...
skrin dah xleh nak display apa-apa dah...

tension giler dibuatnyer...
macam-macam masalah datang kepada hamba,
daridulu sampai skrg...

minggu lepas balik kelantan,
nak cari ketenangan,
macam dah jumpa ar ketenangan tu kan...
tapi hari ni ketenangan tu dah xde makna dah...
menangis lagi bila fikirkan macam-macam masalah datang kepada hamba...

aku pun bengong doh nok pikir bendo ni sumo.
gewe xdok,saing payoh nok cari,study payoh supo nyepak,assigment mace ore nok buat phd,
lepah tu,kamera ni pulok buwak hal...

hamba betul-betul tension...kalau hantar kedai,makan masa dalam 3 minggu gak.
hari ahad ni ada praktikal sinefoto kat shah alam,21 ogos ni dah kena pi Penang,trip sinefoto...
tapi kamera plak buat hamba dah jadi bengong skrg ni...

hamba xtau nak buat apa dah skrg ni...dugaan datang xputus-putus...
Ya Allah,ringankanlah sedikit masalah yang menimpa hambamu ini...
amin...

4 comments:

Aidi Rahimi Ibrahim said...

sementara awal baik pegi check kat tempat purchase itu..go now..

SarjaN yO said...

kedai tu ambik n dia kena hantar kat Canon dulu en aidi...dia cakap mahu makan masa 3 minggu kalau ikut prosedur en aidi...

shusupian said...

adoyai..apahal la ngan adik aku ni..mcm2 masalah btul..pah gano nk buat keje kamera xdok..tu la beringat sgt pun xleh jgk adikku oi...

SarjaN yO said...

ntah la kak...kalau xsempat siap utk trip sinefoto nnti,trpaksa pinjam yg pokse punyer la...