Friday, July 17, 2009

Sek kito (Geng kita)

dalam kehidupan hamba di sini,
di puncak,
hamba byk bertemu dgn pelbagai jenis org dgn pelbagai ragam.
tidak kiralah org kelantan ke,kedah ke,kl ke,perak ke...

hamba mula tahu,
setiap manusia itu berbeza.
kalau dulu rambut sama hitam,hati lain-lain.
tapi kini
rambut tak semua hitam,hati pun tak semua sama...

Tapi hamba bukan seorg yg mendiskriminasi negeri,
tapi hamba sayangkan org kelantan.

mereka lebih dekat dgn hamba,
dan peribadi lbh kurang dgn hamba,,,
saling memahami la...

walaupun begitu,
ada juga kawan dari negeri lain yg ok...

apa-apa pun,
hamba sayangkan kawan hamba...

hidup sek kito...

salam seni...


.

3 comments:

Anonymous said...

tak semua orang kadang-kadang senang dengan diri kita sebab tiada seorang pun yang perfect, Mendikriminasi kan diantara satu sama lain memang kerap kali berlaku dan penyelesaiannya terletak pada diri kita sendiri. macam mana kita nak handle masalah tu.

pardchen

since1990 said...

aku xpenah judge seseorg melalui negeri sbb aku pecaya Allah jadikan manusia berbeza beza

SarjaN yO said...

pardchen: hamba bkn mendiskriminasi,tapi pengalaman yg menyedarkan hamba...

since1990: aku tahu,thats why aku jd mcm ni skrg...