Tuesday, May 26, 2009

Bosan juga kadang-kadang...

CUTI.

Perkara paling orang suka.

Tapi berlainan bagi hamba.

YA,cuti memang best,tapi bosan gak kadang-kadang.

Buakan apa,bila dah lama sangat xde keje nak buat ni,mula rasa nak study balik...

Cuti dah hampir 3 minggu,tapi skrip belum mula meletakkan mata pena pada sehelai kertas suci yg hina.

Ingat nak buat short film,tapi xnak org cakap kejar glamour plak.



Dah bosan gak kadang-kadang dengar student film buat short film.

Bukan tak sokong,malahan hamba juga ada terlibat.

Tapi yang hamba hairan tu,

Buat short film tu untuk kejar glamour atau untuk berkarya???

Lebih baiklah idea yang kita ada tu,kandungkan dulu sehingga matang,peram dengan pemikiran dan kreativiti,olahkan dengan nilai artistik dan lahirkan ia sebagai sebuah KARYA,bukan hanya BUAH FIKIRAN yang mampu dilahirkan oleh orang lain...



Kepada semua student perfileman,berkaryalah selagi termampu...

Salam Seni...

2 comments:

kanak-kanak said...

Huhu. Seronoklah fakulti korang. Dah terbiasa dengan filem.

Aku suka short filem. Tapi nape eh org buat short filem nih ko kate mcm kejar glemer. Terlalu buat cerita yg macam saja nak tarik perhatian yer?

SarjaN yO said...

Kanak-kanak: Aku hidup bersama mereka disana,tak dinafikan ada yang buat short film sbb minat buat filem. Tapi ada juga yang buat tu just nak nama mereka disebut...Aku ada buat,tapi xde la copy dlm dvd,heboh kat orang.LAgipun video aku kualiti rendah...Tapi aku buat sbb minat,murah ke,xde org tgk ke,aku xkisah...