Sunday, May 24, 2009

Filem "AMAN"

Dekan Fakulti Teknologi Kreatif Dan Artistik,UiTM Shah Alam yang merupakan seorang anak seni yang bergiat dalam industri filem,produksi tv dan juga pentas teater akan mengarahkan sebuah lagi filem terbarunya yang bertajuk "Aman".

Beliau adalah Profesor Dr Hatta Azad Khan yang merupakan pengarah kepada filem yang memaparkan budaya masyarakat Kelantan sebelum ini iaitu "Wayang".
Aman merupakan filem yang akan dihasilkan oleh beliau dan dibantu oleh pelajar jurusan perfileman fakulti TEKA UiTM yang akan bertindak sebagai krew sepanjang penggambaran dijalankan...

Tapi hamba tak join,
sebab hamba ada kat Kelantan sekarang ni...
Ingat nak join gak tapi xde peluang..
mungkin filem Prof yg lain hamba akan join kot...
Kalau ada rezeki la...
hahaha...

Penggambaran akan dimulakan pada 28Mei ini dan semoga segalanya berjalan lancar...
Kepada En Aidi,Azri,Ajune,Vince,Awe,gOOd luck untuk anda semua...
Semoga filem "Aman" ini akan menaikkan lagi nama FAKULTI TEKNOLOGI KREATIF DAN ARTISTIK dimata UiTM dan mata masyarakat Malaysia...

Salam Seni...

7 comments:

Anonymous said...

Prof DR Hatta, bukan Prof MADYA Hatta.

SarjaN yO said...

Ha`aH kan...baRU yAKiN beTuL...tQ...

Panic! said...

wah...

best nye...

SarjaN yO said...

Panic: Mmg best la...tmbh2 lagi filem fakulti kita,dekan kita.

since1990 said...

yo sombonk..wekkk...rindu gak kat kau...(sowi la klu blog ni xde kaitan ngn entri)haha

since1990 said...

kau follow la gak budak2 badge kita.chu pun ade gak..yg penting, adik kita, chubby pun ade blog gak..hehe

SarjaN yO said...

Since1990: Chubby tU adik kau la...hAhAhA...aku dah follow dah.dgn petchai skali aku follow...hahaha...oOO,,,adA skAndaaL dgN Petchai ke???