Tuesday, June 16, 2009

Penghubung sudah ku miliki...

Penghubung antara hamba dengan dunia maya,
satu benda yang telah lama hamba idamkan,
akhirnya hari ini bersatu dgn komputer riba hamba.

Ya,
penghubung antara hamba dan blogger-blogger lain,
penghubung untuk chatting dalam YM,
penghubung untuk hamba bertanya khabar kawan2 lama dlm friendster,
penghubung untuk hamba mengikuti perkembangan filem dan seni tanah air...

Apa dia?

Sesuatu yang dinamakan "BROADBAND"

HaHAHa...

Hamba gabung duit hamba dan Abah hamba,
hamba sudah memiliki satu lagi harta yang bernilai...

Terima Kasih Abah..

Broadband ini akan menjadi teman hamba,
pengganti perempuan yang tidak pernah menghargai hamba...

Salam Seni...


.

16 comments:

since1990 said...

bestnye dpt broadband.bile la turn aku lak..hehe

Hectic! said...

tahniah sebab da ada broadband...

hehe

bila la nak ada broadband???

Hectic! said...

sahabat ku yo, aku da tuka url la yo, bukan hujanpanic lagi la...

ni aku punye url

http://hecticpanic.blogspot.com/

SarjaN yO said...

MiMi:Padan muka...lantaran itu,kau akan jealous dgn aku...hAhAhA...

Ryzal: X paham aku...yg pasti yo dah folloe blog ryzal...
kumpul duit tu...insyaAllah dapat broadband nanti...

Anonymous said...

wow..jarang dengar budak muda minat seni2 sajak2 ni. bagus! keep up the good work!

SarjaN yO said...

Anonymous: Kenalilah pelajar-pelajar Fakulti Teknologi dan Kreatif,UiTM shah alam,kampus satelit Puncak Perdana...Puisi dan sastera cukup sebati dgn diri saya...

Pyanhabib said...

wah, broadband!

ajai05 said...

dah ada broadband, bleh la upgrade blog ni...kasi bagus lagi..masukkan chat box, visitor counter,dan lain-lain....background kasi bagus lagi.

Maganda said...

next sem harus aku pun nak jgkkkk! haha. takyah terhegeh2 gi kandang lagi.

SarjaN yO said...

Pyanhabib: Alhmdllh,rezeki bang...

Ajai: nati pok ja ajar la...

Maganda: Boikot kandang...hahAhA...

ajai05 said...

untuk cBox pegi ke web http://cbox.ws. Daftar kat situ, ikut arahan dia

untuk counter g kat www.hitfreecounter.com atau www.website-hit-counters.com , try la...senang jer..

ajai05 said...

tapi sblm tu, upgrade la background n layout dulu...g kat www.pyzam.com...kena tukar lay out kasi cantik dulu bagi adjust benda2 lain.

SarjaN yO said...

ok thanks...

Basuh Baju said...

bagus!

penghubung= modem?

internet= ???

SarjaN yO said...

basuh baju: internet pun ada laa...huhu.

ajai05 said...

something wrong kat atas blog yo ni, maybe salah masa paste code dia, try check balik